Vakáció Nyitó Gyereknap

Idén módosítottunk egy kicsit a szokásokon. Május utolsó vasárnapja helyett a vakáció kezdetével kötöttük egybe a gyereknapot. Így már a vakáció első napjaiban is nagy élményben részesültek a gyerekek.  A gyermeknapi rendezvényünket a Szilveszteri és a Nőnapi Jótékonysági Bál szerény bevételéből tudtuk finanszírozni. Jövőben remélhetőleg nagyobb érdeklődés mutatkozik Jótékonysági rendezvényeink iránt, hogy ilyen és ehhez hasonló programokat tudjunk rendezni a somogyi és a környékbeli gyerekek részére.

Június 23-án, szombaton délután három órától fogadtuk a gyerekeket, mintegy húsz különböző vetélkedő és játék lehetőséggel. A programok válogatásakor igyekeztünk minden korosztály részére összeállítani feladatokat, hogy az egyéni vetélkedő során minden gyerek találjon olyan feladatot, amit élvezettel tud teljesíteni. A legkisebbek a rajzasztalnál készíthettek színes „műalkotásokat”, de a már előre megrajzolt képeket is színesíthették különböző színű magok felragasztásával, illetve egy másik asztalnál készíthettek madár díszeket is. A nagyobbak részére egyaránt voltak kreatív (pl. aki akarta meg tanulhatott saját maga lufit hajtogatni), illetve ismeretterjesztő (pl. különböző növények felismerése) feladatok. Még a kísérő szülők is kipróbálhatták kreativitásukat a nemez fülbevaló készítésekor. A fülbevaló készítés mellett a másik, nagy sikert arató program, a csillámtetoválás volt. Nem volt olyan résztvevő, aki legalább egy csillámtetoválást nem készítetett volna magának. Azok a gyerekek, akik a húsz feladatból tízet teljesítettek, mind választhattak maguknak egy ajándékot, melyet a sok saját kezűleg készített alkotással együtt hazavihetett. A hazafelé utat, édesebbé tettük azzal, hogy minden résztvevő gyerek két gombóc fagylaltot kapott a ……………… presszóban.

Mint ahogy a meghívóban is közzétettük, kisorsolásra került 4 db Bóbita Bábszínház jegy (a Bóbita Bábszínház felajánlása). A nyertes Kissné Süle Krisztina, aki négy gyermekét hozta el a gyereknapra.

A jövőben reméljük, még több gyermekre számíthatunk ilyen és ehhez hasonló ingyenes programjainkon.

Bartókné Ehreth Anita

Tegyünk Egymásért Egyesület