Önkormányzati karácsony

Köszönet

December 17-én, úgy ebéd után, benépesültek az utcák Vasason. Legtöbben egy cél felé igyekeztek: a Bányászotthonban tartandó önkormányzati karácsonyi ünnepségre.

“Te is jössz?” szólt a kérdés. “Ha már meghívtak!” Igen, személy szerint meghívták az időseket, egyedülállókat. S ha már meghívták, illik is elmenni.

Jóval 2 óra előtt már benépesült a nagyterem.A folyosón izgatottan öltözködtek/ vagy inkább vetkőztek/ a táncosok; a kis óvodásokból angyalok lettek itt, és pásztorok.A színpadon meg hangoltak a …………………. zenekar tagjai. Az asztalok ízlésesen, fehér abrosszal megterítve, rajtuk színes kalács, némi aprósütemény és tea.

Két óra után Huba Csaba képviselőnk köszöntötte az egybegyűlteket, megemlékezett az ádventről és a közelgő karácsonyról. Jókívánságaival megnyitotta az ünnepséget. Ezt követően Lobodáné Somlai Erika bejelentette az első műsorszámot: a Dream Dance Tánccsoportot, akik latin és standard táncokat adtak elő. Pillangóként lebegett a 8 táncos, minden mozdulatuk könnyed, légies volt. Megérdemelték a tapsot. Majd előkerültek a a kisangyalok és a pásztorok, Török Györgyné, Kati néni vezetésével. Verset mondtak, énekeltek, közben feldíszítették egy kis, feknyőfának öltözött társukat. Igazi karácsonyi hangulatot teremtettek. Őket követték az iskola dráma-szakkörösei, akik égő gyertyával a kezükben karácsonyi verseket mondtak, felkészítőjük Majoros Istvŕ 1nné volt.

Ezután következett a nap fénypontja:a 25 fős zenekar ismert operettdalokat játszott Bánfi Balázs vezetésével. Igazi meglepetésként hatott két énekesük:

Gyönyörű hangon adtak elő részleteket a Cigánybáró, a Csárdáskirálynő, stb művekből. Nem volt szükségük mikrofonra, semmiféle erősítésre, tisztán és átérzéssel énekeltek. A hosszan tartó ütemes taps a mintegy 150 fős közönség lelkes elismerése volt.  A zene alatt Temesi Gábor karácsonyi képeket vetített az üres falakra, ez is fokozta az élményt.

Szívesen hallgattuk volna tovább is őket, de megkezdődött a szokásos csomagosztás. A 230 db csomagban, melyeket gondos kezek állítottak össze, volt kávé, tea, narancs, keksz, és szaloncukor, ami csak egy fa alá kell. Sajnálhatják, akik otthon maradtak és nem ünnepeltek velünk! Köszönjük a részönkormányzatnak, hogy idén is megszervezték a magányosoknak ezt a kellemes délutánt!

Korcsmárné Weyse Klára