A szennyvízcsatorna előnye – vagy hátránya?

Több éve már hogy elkészült a településünkön a szennyvízcsatorna-hálózat de a bosszúságok azóta nem hogy csökkennének inkább sokasodnak.Az hogy több helyen vissza kellett bontani és újra beállítani a csőrendszert, hogy lefelé folyjon a víz már nem furcsa, hiszen mindenki látta a kivitelezés alatt milyen munkát végeztek.Szakszerűen a csövet 15+35cm homokágyba kellett volna helyezni, betömöríteni és utána rá a földet majd ezt is betömöríteni. (Ehhez képest otthon a gyerek homokozójában több homok van mint amit a mi utcánkban betöltöttek.)A sok teherautónyi föld, amit elhordtak, most hiányzik, ezért süllyed meg számtalan helyen az út és útszéle.Hirden van olyan útszakasz, ami olyan, mint a káposzta – folt hátán folt.Ahol megsüllyedt az aszfalt 1-2m-t kijavítottak, egy hét múlva leszakadt közvetlen mellette. A Pór Bertalan utcában kb. 200m-es szakaszon 22 foltot lehet összeszámolni. Van olyan út, amit közel fél év alatt sem sikerült kijavítani. (Szabadföld utca).A Tömörkény István utcában már meg sem lehet számolni, hogy hányszor szakadt be az útszéle. Most éppen a 20.-as ház előtt vannak balesetveszélyes lyukak, amit jeleztem. Igaz választ erre sem kaptam.Az eddig is kritikán aluli útjainkat így sikerült még jobban tönkretenni. Többszöri jelzésemre, amihez fényképeket is mellékeltem a következő választ kaptam.

Szó szerinti idézet a levélből:

„Tisztelt Schenk János részönk. képv. Úr!

Ahogy már korábban megírtam Önnek, Társaságunk a Hídépítő Zrt.-vel bejárta az ISPA II/A ütembe érintet területet. Társaságunk kezelésében Pécs Megyei Jogú Város közigazgatási területén lévő közutak állnak. A szavatossági bejárások kizárólag a közutakra terjedtek ki. A hibalistát átadtuk a Vállalkozó részére. Tudomásunk szerint a Hídépítő Zrt. a hibajavításoknak nekiállt azzal a feltétellel, hogy november 15-ig befejezi azokat. Sajnos hatást nem tudunk gyakorolni a Vállalkozóra, mivel a BIOKOM Kft. semmilyen szerződéses formában nem állt és nem áll a Hídépítő Zrt.-vel. A kivitelezési munka megrendelője és lebonyolítója P.M.J.V. Önkormányzata volt.

Ettől függetlenül mindent megteszünk annak érdekében, hogy a hibák javításra kerüljenek. „

Ez pontosan olyan, mint a gyerek esete a sok bába között.

A Biokomhoz nem tartozik, a Hidépitővel pedig egy hónap alatt sem sikerült felvenni a kapcsolatot. ( Ha valaki nem tudná a Hidépitő egy budapesti székhelyű cég)

Hát nem csoda ha nem készül el az utunk, lehet hogy nem is tudják hol van Hird. A határidő is elmúlott már mégsem történt változás.

Ezen lassan már csak a hó segíthet, eltakar mindent és szép fehér lesz a táj.

U.I.: Most fényképet nem mellékelek, hiszen ez nem egy képeslap!

Schenk János