A különböző adventi-karácsonyi rendezvényeken már sokan kóstolták és dícsérték a következő mutatós, finom sütit, ezért közkívánatra közreadjuka receptet.
Görögdinnye csemege
Hozzávalók
a dinnye belsejéhez:
20dkg porcukor,5-6 cl sárgadinnye vodka/ vagy rumaroma/, 1 piros ételszinezék, 1 Ráma margarin, 50 dkg darált keksz, 1 cs. tortadara/kicsit összetörve/
A porcukrot elkeverjük az aromával és a piros ételszínezékkel, majd a kicsit meglágyított Rámával , a tortadarával, és 4-5 evőkanál melegvízzel együtt a darált keksszel összegyúrjuk, 8 részre osztjuk, és golyókat formálunk belőle.
a dinnye külsejéhez:
25dkg darált keksz, 12,5 dkg Ráma margarin, rumaroma, 15 dkg porcukor, 1 zöld ételszínezék.
A zöld maszához való anyagokat 2-3 kanál vízzel összegyútjuk. 8 felé osztjuk, kör alakúra lapítjuk. Minden piros golyót beburkolunk zöld külsővel, fél napra hűtőbe tesszük. Utána cikkekre vágva tálaljuk
Köves Péterné
Vasas