Recept:Cár pite

Hozzávalók:

2 pohár (4 dl) liszt (még jobb ha a negyedrésze kukoricaliszt)
25 dkg túró
4 tojás
1 pohár (2dl) joghurt
1 pohár (2dl) olaj
csapott evőkanál só
csapott evőkanál oregano
1 sütőpor
2 db kockára vágott piros húsú paprika
25 dkg spenót/sóska/mángold tetszés szerint
szezámmag

Az egész tojásokat felverjük és minden hozzávalót belekeverünk (a szezámmag kivételével), először a folyékony dolgokat, a végén a lisztet a belekevert sütőporral. Kizsírozunk egy közepes (pitének való) tepsit és beleöntjük a tésztát. A tetejét meghintjük szezámmaggal és közepes tűznél készre sütjük. A spenót helyett lehet húsos változat is, 25 dkg sonkaszalámival.

Ezt a receptet egy vajdasági kiránduláson Székelykevén kaptuk házigazdánk feleségétől Olgi nénitől, aki nagy szeretettel készítette nekünk a gabenica és sok más finomság mellett. A spenótos változat már látványra is szép, a magyar trikolor színeivel. Amikor készítem mindig nagy sikere van, receptjét már többen kérték, így gondoltam, hogy megosztom az olvasókkal.

Dömse Boglárka